Tillbaka tisdag

Okej, nu blir det uppehåll till tisdag! Jag har packat allt från öronproppar till stövlar. Ha en underbar helg allihopa!

Jag vill bli moster!

Storasyster är gravid med sitt första barn. Jag ska bli moster! Nedkomsten var beräknad till den 16 november. Fortfarande har inget barn synts till. Jag väntar och väntar, och det gör lillasyster också. Storasyster väntar nog mest. Men inget händer. Jag försöker att skynda på den med tankens kraft, men det fungerar inget vidare. Nu kommer den säkert typiskt nog när vi är borta. Dumma unge! Den kunde väl kommit förra veckan som vi hade planerat. Hur ska vi veta vad vi ska köpa i julklapp? Jag vill köpa en prinsessklänning, men om det blir en liten pojke, är det kanske inte någon bra idé.

Kom igen nu, storasyster, och säg till den att komma ut! Jag vill bli moster!


Dan före dan

Idag är det dagen före! Jag tillbringade hela måndagskvällen med att städa, tvätta, laga mat, och packa. Lite småsaker som ska kompletteras idag, annars tror jag faktiskt att jag har allt! Jag försöker packa så lite som möjligt, så att jag har gott om plats för allt jag ska handla på väg hem.

  

Idag ska jag fixa om naglarna, jag hoppas att min duktiga skönhetstjej kan laga den som har gått av så att de ser snygga ut under helgen, men sedan får det vara nog. Det har varit kul de här månaderna med fejknaglar, men oj, så besvärligt det är. Inte riktigt min grej. De ser helt okej ut i vanliga fall. Jag får återgå till det helt enkelt.

  


Novell

På allmän begäran lägger jag upp min novell. Denna version är inte omarbetad. För er som känner mig finns det naturligtvis inga tvivel om att det inte är mina åsikter som speglas. Jag skrev den efter att ha inspirerats av boken En riktig våldtäktsman av  Katarina Wennstam, en fruktansvärd bok om det svenska samhället och synen på våldtäktsmän och offer som alla borde läsa. Har du inte läst den eller Flickan och skulden, kan jag verkligen rekommendera dem. Ska det till någon förändring i vårt samhälle, behöver alla veta hur det ser ut idag.

Håll tillgodo, här följer Kläder.

Kläder

Kläder


Skjortknapparna är svåra att få upp. Hans händer verkar vara för stora för de små knapphålen. Klumpiga fingrar, eller så är det bara alkoholen. Huvudet är sådär tungt, nacken viker sig under och huvudet vickar från ena sidan till den andra. Ändå: han tål mycket sprit. Säkert mer än de andra grabbarna. De tävlar inte officiellt, men nog har man koll på hur mycket var och en häller i sig. Vad är det för fel på knapparna? Det har att göra med att det är bak och fram, som i spegeln. Han flinar för sig själv. Höger blir vänster, vänster blir höger. Omöjligt att se vad som är vad på djupet. Säger man djupet? Händerna som jobbar stannar upp medan han funderar. Spegelbilden visar ju bakåt, och framåt. Djup? Djupet. Definitivt djupet.


Vilken kväll. Han flinar med halvöppen mun. Lite saliv rinner ur ena mungipan. Han torkar av sig med baksidan av handen och skådar sitt verk för en sekund. Vad ska han ge sig på, när skjortan är uppknäppt? Strumporna får det bli, men det är inte möjligt ståendes. Han slår sig ner på sängen, gamla kära Ikea. Alla år har gjort den lite sned, han borde kanske skaffa en ny. Vad var det Robban hade snackat om? Han hade tjackat en ny dyr säng som han skröt om i början av kvällen. En sån där med djur. Nej. Inte med djur. Den hette något som var ett djur. Hundar? Nej. Hästar! Just det, Hästens. Det är ju inte så att han inte har koll. Hästens, ja. Konstig idé med hästar i en säng. Pannan läggs i djupa veck i det barnsligt runda ansiktet. Han stryker med handen över hakan. En antydan till skäggväxt skuggar hakan och kinderna. Men det är ju också närmare morgon än kväll, inne i vargatimman. Han skulle kanske skaffa lite pipskägg? Robban hade skaffat det. Men hans egen skäggväxt är ju inte så mycket att skryta med. Som det är nu, slätrakad varje dag, kan ingen ana något. Han möter sin blick i spegeln. Han ser cool ut. Het. Som någon med koll. Skägget gör varken till eller från.


Strumporna var det ja. Han svajar lite där han sitter. Om man fokuserar blicken på nästippen så svajar det mer. Strumporna. Bakvänt. Väntbak. Ombytt. Ombak. Han skrattar igen, han är smart ikväll. Men snyggare fötter har man ju sett. Det är ju inte så att man ser fötterna så ofta. Då är händerna viktigare. Som om utseendet inte skulle spela någon roll! Vem vill sätta på en ful brud? Tjejer med stil ska det vara. Men sådana där högfärdiga brudar, då fick det vara. Nej, de var verkligen inte alls hans grej. Gärna lite blyga, han sköter snacket. Han vet vad som händer. Han är... Mannen. The Man. Han nickar förnöjt och vrider huvudet och ser spegelbilden av sig själv. Jävligt schyst med spegelvägg. Åttitalet är på väg tillbaka. Jo då. Eller var det förra året som det kom tillbaka? Trender och sådant är inte så lätt. Han gäspar. Ena framtanden är lite skarp, som en huggtand. En av de där jävla hästarna. Inte sängen. Nej. Han skrattar högt. Sänghästar som sparkas. Nej. Ansiktet mulnar. Militärhästarna. Ingen ordning på dem alls. Det är skönt att det var över, lumpen vill han inte göra om igen. Men han är snygg i uniformen. Tight. Har en i garderoben. Kanske skulle prova den, när kläderna är av. Synd han inte har någon puffra hemma. Ett riktigt vapen. Då skulle grannarna få respekt. Han, Jimmy The Man.


Han har lite svårt att fokusera på spegelbilden. Han faller bakåt i sängen. Så mycket kläder kvar. Suckar högt, men det är lika bra att han fortsätter. Tajta blåjeans. Dragkedja istället för knappar. Bättre. Typisk grej att göra ute, missa en knapp. Men inte han. Jimpa. Som att han skulle missa någon knapp.


Drar jeansen över låren. Svårt när man ligger ner. De hänger kvar runt ena foten som en klump. Ska han göra en kraftansträngning och få bort dem? Äh, där är de inte i vägen. Inte värt mödan.


Tankarna jagar runt i hans huvud. Kvällen som avlöpte schyst. De hade börjat med några öl hemma hos Tommy på söder. Robban, Hempa och några andra lirare. Chips, kortspel och så mycket snack om fotboll och brudar. Grabbarna hade snackat om Rohypnols vara eller icke-vara. Det hade varit på en skämtsam nivå, de var alla schysta grabbar. Dessutom såg de bra ut, här var det minsann ingen som behövde droga för att få sig ett ligg. Han hade blivit lite störd över konversationen som fortsatte mot ecstasy som åter var innedrogen och slutit sig bakom sin öl.  Det där med droger, det var inte hans grej. Alkohol räckte. Grabbarna på gymmet som knaprar ryssfemmor som om det var vitamintabletter. Blattarna med sitt röka. Brudarna och stureplanskidsen som tror att de är något efter att ha snortat kola. En jävla stereotyp bild som var sann. Det var också de som råkade ut för grejer. Brudarna borde vara lite mer nogräknade. Aftonbladets fetstil häromdagen. Ny våldtäkt på Stureplan. Horor, horor hela bunten. Vem tar med en kille hem om man inte vill ligga? Han förstår killarna. Någon rättvisa måste det vara. Ändra sig hit och dit bara för att man får ågren dagen efter, så gör man bara inte. De riktiga våldtäktsmännen däremot, fy fan. De borde skjutas. Sådana där som överfaller kvinnor i buskar. Eller barn. Den som skadar ett barn kan aldrig förlåtas. Hade han haft sin puffra, skulle de få se. Han hade inte förlåtit. Jimmy, Hämnaren.


Blicken fäst i taket innan ögonen sluts. Det vet alla att det finns två sorters flickor. Det finns de som har den varma, oskuldsfulla blicken. Modern. De som man vill gifta sig med. De som man tar hem till sina föräldrar. Och så den andra sorten, som tjejen ikväll. Hon var definitivt den andra sorten. Lät sig bjudas på drinkar och vin. Tajta kläder, visade klyftan. Spärrade upp ögonen under den där bruna luggen som hängde ner i ansiktet. Sådana ville att man skulle ta i med hårda tag. Han visste nog vad hon ville, och hon skulle få det. Han hade hjälpt henne in i taxin tidigare, hon hade sluddrat något om att hon ville hem. Det var synd att hon inte hade vetat hur mycket hon tålde.


Han är nästan färdig nu. Underkläderna är lätta att ta av. Inga knappar eller  blixtlås. Lätt även efter drickat. Allt borde vara så enkelt.


Han ställer sig upp, känner sig lite nyktrare nu. Under kontroll. Förväntansfull.


Långsamt och med blicken på sängen börjar han att ta av sig sina egna kläder.


Min önskelista

Trots det tidigare inlägget vill jag ju ha julklappar! Det här är mitt första utkast på min egna önskelista. Utan inbördes ordning.

  

Min önskelista

En riktigt bra hårtork, som inte bränner håret. Och som torkar det på sådär tio sekunder!

En salladsslunga. Inte för stor, den måste rymmas i skåpet.

Små saker jag kan ha i badkaret. Nya skrubbhandskar (svarta), fina badkulor och dyrt, doftande skum.

Örhängen (i titan, tål inte annat).

Ny fin mössa med matchande halsduk och vantar, stickade.

Philips Wake-up light. Tänk att få vakna utvilad!

Presentkort på Make-up store.

Fotoalbum. Sådana man klistrar in bilderna själv. Stora! Helst svarta eller i brunt, ljust läder.

Hårprodukter från Goodwell - heter de så? Ljusblå förpackningar, finns att köpa hos frisören.

Bidrag till skrivutbildning höst 2009.

Böcker - massor att läsa!


Julklappslistor

Jag har börjat med julklappslistor och att fundera över vad jag själv vill ha. Det var enklare förr. I över tio års tid hade jag samma önskelista med några små förändringar: en ponny, världsfred, leksakshästar, resa med familjen och mera leksakshästar och stallsaker. Vad önskar jag mig i år? Vad behöver jag egentligen? När jag går omkring i min lägenhet är den fylld till bredden av saker jag har köpt. Saker jag har känt begär efter, saker jag har behövt, saker jag har gillat färgen eller formen av, saker jag har fått, saker jag har sparat, saker jag har ärvt. Jag skulle nog kunna skänka hälften till något välgörande ändamål och fortfarande ha mer än så att det räckte. Och tänk så mycket plats det skulle bli i skåpen... jag skulle kunna ha allt i prydliga rader och små burkar. Kanske vore något inför den här julen - alla presenter är från hemmet.

  

Problemet är ju bara att jag älskar att handla julklappar! Jag älskar att fundera ut vad jag ska ge, hitta den perfekta klappen, slå in den med omsorg och olika band och papper, skriva kaligrafiska juldikter på små fina julkort och lägga dem försiktigt i kassar i väntan på den riktiga julgranen. Inte helt lätt att vara en produkt av konsumtionssamhället.


Nästan dags!

Nästan dags!
På onsdag bär det av till The Big Apple! Det känns konstigt att vara så nära när vi har väntat så länge. Jag ska packa ikväll och känner mig obehagligt oförbredd, men det kommer nog att kännas bättre imorgon! Jag har ju en dag på mig hemma att rätta till om något skulle saknas. Laddar med att läsa så mycket jag kan om shoppingen och vart man ska gå... det är över tio år sedan jag senast var i USA och förväntningarna är höga. Jag hoppas verkligen att de kommer att infrias!


Julhelg

Har haft en bra helg. Det är snö ute! I lördags var jag och mannen på en konsert i storkyrkan i Gamla stan och igår stod vi tillsammans med lillasyster utanför NK och trängdes med alla barnen för att se på när skyltfönstren avtäcktes och när tomten kom. En tur i varuhuset och tittade på alla julsaker, och sedan gick vi en liten promenad och tog en fika på Sturekatten. Vilket mysigt litet ställe! jag älskar caféer som är gjorda av många små rum, så att oavsett hur mycket folk det är känns det mysigt och gemytligt. Sedan fortsatte jag och syster ut på djurgården, gick på gröna lunds julmarknad. Det var som ett litet sagoland. Julgranar med belysning och snö och karusellhästar! Vi avslutade hemma hos henne med att skriva packlistor och förbereda hennes packning.

  

Idag är det hem, städa, tvätta och packa som gäller efter jobbet. Imorgon ska jag om jag hinner ta fram julgranen så att jag välkomnas hem av riktigt mycket jul!


panik

å, panik! Jag tycker inte att jag hinner med någonting! Skrivkurs imorgon igen, och jag har inte börjat med uppgiften än! Uppdatera här hinner jag inte heller. Jag känner mig helt värdelös.

Några saker jag älskar med julen

Det är glitter och ljus överallt

Man får ta fram fina prydnadsföremål och ha på alla tomma ytor

Skålar med nötter och clementiner

Adventsljusstakar och stjärnor i alla fönster

Värmen från människorna som plötsligt dyker upp

Kassar fullastade med paket

Att sitta och slå in saker med lillsyrran och dricka julmust och hitta på rim

Doften av apelsiner och nejlikor

Att jag fullt legitimt kan handla hur mycket jag vill

Ledigheten

God mat och små julkarameller

Julbaket

Julgodisfixande med syrrorna

Att planera och skriva listor och tänka ut vad andra skulle bli gladast över

När man hittar den där speciella saken

Exotisk frukt i korg hemma hos mamma och pappa

När man vaknar om natten och lägenheten inte är helt mörk eftersom julgranen lyser

Tidig julotta med sång i kyrkan

Julkort från vänner som kom ihåg en

Tidiga söndagskvällar med pepparkakor och grönmögelost


Julemballage

Vi har redan ramlat in till mitten av veckan och jag har knappt dragit efter andan sedan helgen. Läskigt så snabbt det går! Fullt upp på jobbet, nu brinner det i knutarna för att hinna med att få hem allt till julhandeln.

  

Drömmer förvirrade drömmar om konstiga saker, inatt var det någon blandning av en dvärg, allmänt åtlöje och elaka män. Inte helt bra. Men jag sover i varje fall! Jag somnar och sover och sover och är dödstrött när jag ska gå upp.

  

Jag har get mig själv shoppingförbud innan resan men jag kan fortfarande handla till andra. Under helgen har jag frossat i fina presentinslagningar, och idag utökades orgien till julkort och juletiketter och annat fint. Å, så mycket fina saker det finns att slå in paket med!

  


Viktuppföljning v 45

Viktuppföljning v 45

Har ätit massor av bakelser i Budapest, druckit vin varje dag och en pizza. Har däremot varit hård under hotellfrukosten och försökt att bara dricka två glas vin, inte mer. Tiden hemma har jag skött ememplariskt.  

Träning: Promenader hela dagarna och två konditionspass.

Viktförändring: -1,2kg

Kommentar:    är väldigt förvånad över nedgången. Trodde att jag skulle ligga på ett par kilo plus. Väldigt förvånad, och väldigt glad.


Ytterligare ett skäl att gå

Av en händelse hittar jag utskrivna papper i skrivaren som inte är för mina ögon. Men intressanta. Är det inte roligt hur människor här behandlar konfidentiella papper? Jag häpnar över hur usel min lön är i förhållande till alla andra anställda här. Jag trodde faktiskt inte att det var så illa.

  

Nåja, ytterligare ett skäl att gå. Vad har jag här att göra, egentligen? Det gör ju ingen glad.


Stormigt ute

Jag går en stormig promenad längs strandvägen på lunchen. Det blåser så hårt att jag är rädd att blåsa bort, men knatar ändå med målmedvetna steg bort till bron och sedan tillbaka. Tankarna lättar lite. jag vet att de finns där, men jag har lagt dem åt sidan så länge.


Måndag, igen!

Måndag igen och det är kolsvart när jag vaknar igen. så lång frist fick man av vintertiden. Jag har satt upp en sån där väckarklocka på önskelistan, som tänds en stund innna och gör att man vaknar ur rätt sömn. För oj, så trött jag är när jag ska pallra mig upp ur sängen!

  

Har haft en lugn och bra helg, men känner mig inte riktigt på topp. Lite småförkyld och halvdålig. Jag hoppas att det ger med sig.

  

Den här veckan är fullmatad med saker att göra. Idag ska jag klippa mig, imorgon ny synundersökning och sedan en fika med en gammal vän, onsdag kurs, torsdag spana in kollegans nya hus och fredag och lördag med mannen. Veckorna går så fort nu. Jag längtar efter att få börja julpynta. Funderar på at börja lite ikväll... inte julgranen än, men lite utebelysning kanske?


Veckan

Har haft en tuff vecka sedan jag kom hem med massa saker att göra. Är trött, i hela kroppen och huvudet. Syster har flyttat in igen, de ska verkligen stambyta den här gången. Det är trevligt men jag längtar efter att få sova för mig själv. Fredag ska jag göra det, jag ska ha min säng alldeles för mig själv och ligga på tvären hur jag vill. Inatt kunde jag inte sova. Jag var irriterad över sågningen av min fältstudie på kursen och låg och funderade ut små dikter inför nästa gång. Jag tyckte själv att jag kom på några bra vändningar och fina ord men nu har jag glömt allt igen. Det är inte så lätt, det här.


Budapesthelg

Vilken underbar tid i Budapest! Soligt och varmt, fina hus och god mat. Vi har traskat från ena sidan till den andra och tillbaka igen och ätit goda små bakelser och druckit inhemskt vin. Hotellet var rent och med trevlig personal, och frukostbuffén över förväntan. Så på det hela taget är jag nöjd! Jag hade kunnat haft lite mer shopping, men det fanns inte riktigt något att handla. Vi hade också lite otur med öppningstiderna för affärerna då vi var där på en av de katolska största helgerna, så mycket var stängt.

  

Men jag är nöjd. Shoppingen kan vänta till New York.


RSS 2.0